Neljä viikkoo söin vehnäleipää, sämpylöitä ja isovaalee-paahtoleipää. Eipä tuossa mitään. Eka viikon jälkeen taisi yhdessä vaiheessa tulla vähän nälkä, mutta siihenhän löytyy lääkkeet, vaikkapa makkara. Hiihtolomaviikonkin jaksoin ihan hyvin luistella pullan voimalla. Voisin sanoa, että maha toimi melkoisen tasaisesti, ei hirveetä ruplatusta eikä muutakaan vaivaa. Sittenpä pitikin toimitella näytteitä yliopistolle. Verikokeita tekivät ja aamupalan tarjosivat. Pari sämpylää oli saatava alas vartissa - siis kun koko yön olin paastonnut. Nehän menee heittämällä ja lasillinen mehua perään. Ja ottivat verikokeita. Apu-lehden ristikot on helppoja - ootellessa pari täytin ja vitsejä lueskelin. Nyt on menossa toinen ruisleivän syöntipäivä, joten odotellaan ja katellaan mitä tuleman pitää. Ei tuo vtt:n leipä onneksi ole ollenkaan hassumpaa. Kyllä sitä nälissään mättää. Odotellaan mitä perästä kuuluu.

Tosiaan. Kolmannen päivän aamuna vaikutti siltä, että maha yllättyi ruisleivästä. ks. edellisen kappaleen loppua (besame, vai oliko se vessaan me). Työkaveri sanoi lopettaneensa ruisleivän syönnin syksyllä. On kuulemma kiian vahvaa, vaikka jannu ite on melko urheilullisen vankka. Joka tapauksessa olen kahden päivän annoksen ruisleipää nyt kuluttanut ja siitä huolimatta aamupäivällä jotenkin nälätti. 

Muutama päivä ruisleipää ja sitten tuli tenkkapå. Maha ei oikein enää kestänyt tavoiteltua määrää. Pokaleessa on noin 300 g leipää, siivuina ehkä kahdeksan. Oli pakko puolittaa kokojyväruisleipäannosta ainakin pariksi päivää. Ja iso-vaaleeta tilalle, muuten joudun telttamajoituksen.  Pelkän vaalean leivän aikana ei oikeastaan mitään ongelmia ollut, no ehkä yksi, mutta kun tämä näin julkisesti näkyy. Pitäisi jaksaa vielä kokeilla teetä kahvin sijaan. Kahvi ja ruisleipä kuulostaa miehekkäältä yhdistelmältä. Entäs tee ja ruisleipä? Sitruunateetä hunajan kanssa ja jokin leivos - niin miehekästä että?

Nyt on neljäs ruisleipäviikko menossa ja muutamana päivänä on pidettävä ruokapäiväkirjaa, siis kaikki kirjaan. Illalla ainakin on pidettävä kirja käsillä koko ajan, kun merkintöjä on tehtävä jatkuvasti. On tulosteetkin merkattava muistiin ja otettava vielä printtikin tutkittavaksi suoraan putkesta. Oamt hankaluutensa on muiden viljatuotteiden syömisen välttäminen. Pieniä annoksia voi syödä, yhden pullan, munkin tai vajaan desin riisiä, desin makaroonia jne. Sitten pitää osata olla syömättä vältettäviä ruoka-aineita, sipulia, omenaa, päärynää, luumua, aprikoos muuten, kuivattuja hedelmiä, no herneet onkin tarkoitettu hernepyssyyn, papuja ja onneks kaalin voi heittää jäniksille. Mutta miten minä yhdellä mukilla päivässä selviän. Tomaatti, kurkku, porkkana ja potu on sallittuja. Sitruksiakin saa syödä kuten myös banaania ja marjoja.